Képgaléria

Résszellőző ablakokon

Résszellőző ablakokon

Résszellőző állás az ablakokon

A túl intenzív szellőztetés problémája ma már csak a régebben beépített, vagy kicserélt korszerű ablakoknál okoz problémát. A régi ablakokon ezt a rosszul záródó ablakszárnyak melletti rések intenzíven elvégzik. Az új vasalatú műanyag- és fa ablakoknál a szellőzés megteremtésére ugyanis már eleve van egy ún. résszellőző állás is, amely lehetővé teszi az ablak szellőző funkciójának használatát. Ezt az ablakszárny bukóállásában 1 cm szélesre nyitásával lehet elérni. A résszellőző ablakszárny-állást a kilincs felső állása előtti helyzetében lehet beállítani és egyben rögzíteni.

A szellőzés ideje azonban tőlünk függ, és ez nem mindig ideális, különösen a fűtési idényben lehet gazdaságtalan, vagy nem elégséges. Ez a megoldás azonban még mindig előnyösebb, mintha a szellőztetéshez a szokványos bukófunkciót vennénk igénybe. Az ideális és a belső páratartalomhoz igazodó szellőzési időt azonban csak higrométer segítségével lehet behatárolni, e nélkül nagyon is esetleges, bizonytalan és körülményes is a szellőzéshez szükséges idő megállapítása.

A régebbi, résszellőzéssel még nem rendelkező, de korszerű ablakok szellőzésének a javítására manuálisan nyitható és zárható légbevezető is pótolhatja az ablak résszellőző funkcióját, ám annál nem nyújt semmivel többet. A szellőztetés ideje ennél sem szabályozott, viszont a bukó ablakálláshoz viszonyítva alig érzékelhető a levegő frissítése. Felszereléséhez az ablakba mart átvezető nyílások szükségesek, amelyek szerencsére utólag is kialakíthatók.

Árajánlat

Kapcsolat

Elérhetőségeink

  • Telefon: 06-1-7-888-555
  • Mobil: 06/20-999-44-39
  • Fax: 06/1-7-852-355